ג'קוזי לבית: חלום מטורף או שאיפה ריאלית?


ההחלטה להקים ג'קוזי ביתי אינה רק שאלה מותרות אלא יש בה לא מחשבה בריאה גם אם קצת מטורפת







"המעיינות החמים אשר בקרלסבאד טובים לריפוי פצעים והשמירה על הבריאות, אולי משום שמחישים את הזרימה המעגלית של הדם ושפרים את הגעתו לחלקי הגוף השונים", כך כתב הפיזיולוג האנגלי הנודע סר וויליאם הרווי, מגלה מחזור הדם.

הרווי אמנם התייחס בדיוק לא רע לתכונות הרפואיות החיוביות של המעיינות החמים, אבל שכך לציין את הסיבה העיקרית שבני אדם אוהבים כל כך לטבול בהם: זה כיף. כיוון שלא כולנו גרים בצ'כיה או בחמת גדר, באה לה באופן טבעי ההמצאה המדהימה, המעיינות החמים המלאכותיים, שילוב של אמבט ובועות, או כפי שאנו קוראים לה, ג'קוזי. להלן נסקור בקצרה את המחירים, היתרונות, והנקודות החשובות לבדיקה לפני קניה של ג'קוזי לבית או ג'קוזי לגינה.

אנטיספטי- לא רק אוכל

המילה הזו לא רק מופיעה על שמפואים וקרמי גוף, היא גם האחראית החשובה ביותר לירידה באחוזי התמותה בעולם המערבי. אנטיספטי פירושו נוגד זיהום (ספסיס הוא אלח דם), ולפי החוק חומרים אנטיספטיים (בדרך כלל כלור פעיל) חייבים להמצא בריכוזים מסויימים בכל מקומות הרחצה הציבוריים שפועלים במעגל סגור (להבדיל ממים זורמים כמו בנהרות וכו').
הבעיה העיקרית של החומרים הללו היא שהם לא תמיד לגמרי פועלים: זיהומי עיניים ועור עלולים להגרם כתוצאה מרחצה בבריכה ציבורית, אפילו אם כל התקנים מולאו בקפדנות. וכאן מגיע היתרון הרפואי הבולט של ג'קוזי ביתי: הוא רק שלכם. זאת כמובן בלי להזכיר בכלל את האפשרויות האחרות והאינטימיות יותר של ג'קוזי לבית...

מתברר שזה טוב לגב

דווקא הטענה הזו בדבר ג'קוזי לא הוכחה לגמרי באופן מדעי. קיימות עדויות לכך ששימוש בג'קוזי בילדים שעדיין גדלים עלולה לפגוע במבנה העצמות, אך הדבר מדובר בעיקר בשימוש מופרז ממש. כמו כן, בגלל שהמים חמים ולגוף אין אפשרות יעילה להתקרר (הזיעה, מנגנון הקירור העיקרי של הגוף, לא יכולה להתאדות מתחת למים) קיימת סכנה של התייבשות או אפילו מכת חום (עליית טמפ' הליבה של הגוף מעל לטמפ' הנורמלית).

עם זאת, ג'קוזי איכותי מחמם ומניע את השרירים, ולכן לפי אבחנתו של הרווי מחיש את זרימת הדם לשרירים, ולמעשה עושה מה שמסאג' טוב עושה. לכן אין ספק שג'קוזי במינון הנכון עלול לעזור לבעיות שרירים (אם כי לא לבעיות אורטופדיות אחרות)

זה יקר, לא?

גם טענה זו לא נכונה לגמרי, כלומר, תלוי בהגדרת המילה "יקר". כמובן שלא מדובר בהכרח קיומי, המחירים בהתאם, אולם המצאת הפיברגלאס והפלאסטיקים הפכו את הכל לזול יותר, והיום ניתן למצוא ג'קוזי לבית בגודל העולה אך במעט על גודלה של אמבטיה ממוצעת, במחירים של אפילו 10000 שקלים. כמובן שהמערכות המתקדמות יותר הכוללות מספר רב של זרמים ואפשרויות הפעלה מתחילות מ-40000 שקלים והרבה למעלה, אבל שטחן הענק בכל מקרה לא מאשפר התקנתן בדירות פרטיות.
קבל הצעות עכשיו